Posjet mladih iz DubrovnikaU nedjelju, 20. studenoga 2011. na blagdan Krista Kralja, u popodnevnim satima, 109 mladih iz Dubrovačke biskupije posjetili su našu župu pri povratku iz Vukovara gdje su bili na obilježavanju 20. obljetnice vukovarske tragedije.

Mlade su predvodili dvojica sinova Skopaljske doline – p. fra Matijas Farkaš, dominikanac  u Gružu (rodom iz Bugojna) i don Hrvoje Katušić, povjerenik za mlade Dubrovačke biskupije (podrijetlom iz Uskoplja), kao i fra Đani Kordić, karmelićanin u Buškom blatu, a s njima su bile i tri redovnice na službi u Dubrovniku.


Goste su srdačno dočekali i ugostili naši župnici Ilija i Tadija Ivoš  te vlč. Davor Klečina iz Banje Luke, kao i nekolicina župljana koji su u prostorijama župnog ureda spremili večeru i okrjepu za mlade. Potom su uslijedili pjesma i veselje na mladenački način a onda su svi skupa pohodili župnu crkvu gdje je župnik vlč. Tadija pozdravio mlade Dubrovčane izrazivši radost zbog posjeta i potaknuvši ih da uvijek budu vjerni Crkvi i svojim svećenicima i povezani sa svojim hrvatskim narodom u BiH.

Don Hrvoje je zahvalio domaćinima na ukazanom gostoprimstvu istaknuvši da je srce čovjeka u Bosni uvijek bilo široko i ovoreno za cijeli hrvatski narod. Nakon zajedničke pjesme u crkvi i pozdrava s domaćinima, gosti su nastavili put ka Dubrovniku.

Hranu i piće za mlade iz Dubrovnika su donirali naši poduzetnici iz Uskoplja gospoda Marko Šandro i Sipo Ramčić (Ćiro) koji su se sami ponudili osigurati sredstva za doček mladih iz Dubrovnika. Ovim putem im u ime župne zajednice od srca zahvaljujemo i nek ih dobri Bog nagradi svakim blagoslovom!

Klikom na OVAJ LINK možete pogledati fotografije mladih.

U nastavku možete pogledati i video zapis na kojima mladi pjevaju pjesme "Kome bi šumilo more moje sinje" i "Nije u šoldima sve" (DK)

http://www.youtube.com/watch?v=olbdY91nJ9E