"SAMI NE MOŽEMO NIŠTA - ZAJEDNO MOŽEMO SVE" NCM "Ivan Pavao II." u suradnji s UKS Emaus tijekom Doša

Za trenutke u kojima smo dopustili da budnost iščekivanja, nadvlada prepuštanje zabrinutosti i brizi za ovozemaljski život, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ u suradnji s Udrugom katoličkih studenata Emaus tijekom Došašća odlučio se na niz humanitarnih akcija s ciljem pomoćiFilipu Blaževiću, mladiću iz Zenice, studentu Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajeva koji je teško obolio od akutne leukemije i treba pomoć. Filip se već neko vrijeme nalazi u Njemačkoj na liječenju, no novčana sredstva za uspješan nastavak liječenja su visoka i neophodna, tako da je za prvi ciklus liječenja potrebno 23 000 eura te za samu transplantaciju koštane srži dodatnih 138 000 eura što njega obitelj nije u stanju osigurati.

U vremenu kada se od svakog čovjeka očekuje biti tu, rame uz rame s onima kojima je pomoć potrebna i dati „komad“ svoga dobra za dobro drugoga, humanitarnom prodajom kolača kroz došašće, volonteri, djelatnici i prijatelji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ te Udruge, ovu priču će podržati kolačima za sve dobre ljude koji žele biti dio ove priče.

Prva prodajna akcija za pomoć Filipa Blaževića će se održati na koncertu „Kao nekad pred Božić“ u Bosanskom kulturnom centru u srijedu, 3. prosinca s početkom u 20 sati koju Centar za mlade „Ivan Pavao II.“ organizira u suradnji s Udrugom katoličkih studenata Emaus i Udruženjem Facultas koji su Centru za mlade „Ivan Pavao II.“ ustupili prostor za prodaju kolača.

Akcije simboličnog naziva „Sami ne možemo ništa - zajedno možemo sve“ će se nastaviti tijekom Došašća gdje će se u suradnji s župama na području Sarajeva organizirati također prodaju kolača o kojima će biti dodatne obavijesti.

Zahvaljujući otvorenosti i želji za pomoći, veliki broj volontera i prijatelja Centra će napraviti kolače za prodajnu izložbu, no svakako svi zainteresirani koji žele biti dio akcije, mogu se javiti na kontakt telefon +387 33 766 225 ili na službenu facebook stranicu Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih i prijaviti „svoj kolač“ za pomoć Filipu. Pomoći se može i pozivom na brojeve ERONET 092 890 881; BH TELECOM 090 291 026, putem kojih se može donirati 2 KM !

Za one koji nisu u prilici podržati akciju na ovaj način, svakako pozivamo da to učine na sljedeći jer ne zaboravite „Sami ne možemo ništa- zajedno možemo sve“:

Ime i prezime: Filip Blažević
Naziv banke: UniCredit Bank d.d.
Adresa banke: Kardinala Stepinca bb, 88000 Mostar
IBAN: BA39 3386 9028 3550 5279 SWIFT: UNCRBA 22
Broj deviznog računa: 4038 3565 101
UPLATE PREKO PAYPAL-a: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

(kta/mladicentar)