Biti animator je poziv



U prigodnoj propovijedi, vlč. Maršić naglasio je otvorenost vjernika da prime Riječ Božju da bi ona donijela više plodova u njihovim životima. O tome kako je kroz animatorski poziv Riječ Božja djelovala na animatore, na propovijedi su svjedočile Ivana Vidović, animatorica instruktorica te Kaja Lukač i Andrea Bralić, nove animatorice.
„Biti animator je poziv“ prve su riječi Ivane Vidović koja je već sedam godina animatorica, a četiri godine je animatorica instruktorica te tako svoje talente dijeli novim generacijama. Ivana je na svojem svjedočenju župljanima približila program kroz koji prolaze novi animatori od prvog vikend susreta do specijalizacije.

O tome što su novi animatori uradili na svojim župama do sada, govorila je Andrea Bralić iz Doca, te je zahvalila kapelanu župe Dolac za svu potporu koju im je pružio u dosadašnjim formacijama.

Iako je župa Orašje relativno mlada župa već su se mladi animatori uključili u rad s mladima pa su im pred odlazak na Susret hrvatske katoličke mladeži pripremali kateheze. Kaja Lukač iz Orašja govorila je idejama i projektima koje ona i drugi animatori namjeravaju sa svojim župnikom ostvariti u župnoj zajednici.

Sve tri djevojke su se zahvalile dragom Bogu na prilici koju imaju pri naviještanju Radosne vijesti, župnicima i kapelanima za podršku, ali su također zahvalile Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih „Ivan Pavao II“ za podržavanje ovog programa.

Posije Svete mise, mladi su sudjelovali na Biblijskoj radionici gdje su uz sve ono što znaju o Bibliji ipak naučili nove i zanimljive činjenice o Svetom Pismu.

Poslije ručka uslijedila je priprema animatorske vesele večeri. Ova Vesela večer je ipak bila malo drukčija jer su sami sudionici pripremali zanimljiv program za sve sudionike kampa.

Do završetka specijalizacije ostao je još jedan dan kada će mladi na završnoj evaluaciji iznijeti svoje dojmove te će primiti certifikate za završenu Školu animatora.

Slike pogledajte OVDJE