Započela je sedmodnevna specijalizacija animatora Vrhbosanske nadbiskupije

U utorak, 8. srpnja 2014., 26 mladih stiglo je u Skopaljsku Gračanicu iz Sarajeva, Odžaka, Orašja, Gornje Dubice, Gromiljaka, Rumboka, Doca, Zenice, Lepenice, Kraljeve Sutjeske, Osove, Doboja i Ulica. Njih je na kampu dočekalo 5 animatora instruktora s kojima će u sljedećih 7 dana prolaziti kroz različite radionice. Instruktori će im pomoći u razumijevanju i osmišljavanju rada s mladima u njihovim župama.

 


Prvi dan specijalizacije započeo je zajedničkom molitvom, upoznavanjem sudionika te neizostavnim plesom. Poslije ručka i radionice na kojoj su mladi imali priliku malo više saznati o različitim karakteristikama koje nose različite dobi djece i mladih, podijelili su se u dvije skupine u kojima će dalje produbljivati svoje sposobnosti pri radu u župnim zajednicama.

Zajedničkim slavljem Svete mise sa župljanima u župnoj crkvi u Skopaljskoj gračanici, mladi su zahvaljivanjem, molitvom i pjesmom slavili Boga i početak njihove specijalizacije za animatore Vrhbosanske nadbiskupije.

Veseli dio večeri bila je igrica Oklada kroz koju su sudionici imali priliku bolje se upoznati, zbližiti te provjeriti koliko već prvog dana uspjevaju zajedno raditi kao jedan tim.

Blagoslovom kojeg je vlč. Šimo Maršić, ravnatelj Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ podijelio svima na večernjoj molitvi, završio je prvi dan ovogodišnje specijalizacije. (kta/mladicentar)

Slike pogledajte OVDJE