FOTO Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović posjetio župu Skopaljska Gračanica

27535389 1780359558651274 2010969342 oDr. Dragan Čović, Presjedatelj Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH posjetio je 30. siječnja 2018. župu Srca Marijina, Skopaljska Gračanica kod Uskoplja prigodom proslave obilježavanja godišnjice utemeljenja župe i dvadesete godišnjice povratka u župu. Predjednik je obišao župn crkva je nanovo obnovljena, a i sam dr. Dragan Čović bio jedan od darovatelja/pokrovitelj.

Župnik vlč.Tadija Ivoš zahvalan je što su darovatelji omogućili obnovu župne crkve, te što je i sam Predsjednik došao u posjetu ovoj žup, te time iskazao svoju potporu Hrvatima ovoga kraja.

Krajem studenoga prošle godine u župi je započeto  unutrašnje uređenje crkve. Kompletno renoviranje koje je trajalo dva mjeseca financirali su Središnji  državni ured za Hrvate izvan RH i Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje RH, te naravno vjernici. Sami župljani sudjelovali su i u radovima na župnoj crkvi.

Svečano euharistijsko slavlje u novoobnovljenoj župnoj crkvi predvodit će 31. siječnja 2018. nadbiskup Luigi Pezzuto, apostolski nuncij u BiH  31. siječnja 2018. Tom prilikom okupit će se mnogi gosti i prijatelji župe. 

Fotografije FOTO VIDEO BORO

Fotografije pogledajte OVDJE