FOTO Sveti Nikola darivao mališane u župi Skopaljska Gračanica

IMG 54064b070503789b44b64b9da5f974f8 VNa blagdan svetog Nikole 06. 12. 2017. u župi Srca Marijina u Skopaljskoj Gračanici u jutarnjim satima nakon završetka Svete mise zornice sveti Nikola je obradovao najmlađe župljane koji redovito svako jutro dolaze na Svete mise zornice. Iako ove godine dolazak svetog Nikola nije bio najavljen, veliki je broj mališana bio prisutan na Svetoj misi. Sveti Nikola ostao je iznenađen da veliki broj djece redovito dolazi na Svete mise zornice svako jutro.

Dolazak svetog Nikole bio je iznenađenje ali i nagrada za djecu koja su se uvjerila da se trud i žrtva isplati. Ovom prilikom Sveti Nikola je darovao mališane slatkišima. Inače u ovoj župi u svakom pogledu se može vidjeti aktivnost djece i mladih, posebno kada se radi o ministriranju, čitanju misnih čitanja, pjevanju itd. Inače župa Skopaljska Gračanica broji 120 djece, od čega od prvog do osmog razreda ima njih 76. Od ovoga broja 17 ide u prvi razred osnovne škole.

Kao i prethodnih godina i ove godine organizaciju svetog Nikole u ovoj župi pomogle su tvrtke Zvečevo i Podravka, zahvaljujući Zdravku i Krunoslavu Alvir iz Bistrice, koji su darovali slatkiše za najmlađe u ovoj župi. Ovom prilikom u ime cijele župne zajednice zahvaljujemo tvrtkama Zvečevo i Podravka na darovanim slatkišima. 

Slike pogledajte OVDJE