FOTO Dekanatsko zasjedanje Bugojanskog dekanata

image 0 02 04 19f36e973859d9d6c825cc97a84760df2194ebe770ae85e064a5528b96dac316 VDana 03. lipnja 2017. u župi Srca Marijina- Skopaljska Gračanica, svećenici, župni pastoralni i ekonomski vijećnici i vjeroučitelji sudjelovali su na VI krugu sinodskog dekanatskog zasjedanja.

Susret je započeo u 10 sati svetim misnim slavljem kojim je predsjedao i propovijedao mons. Marko Tomić, dekan Bugojanskog dekanata i član Povjerenstva za pripravu Sinode Vrhbosanske nadbiskupije. Na svetoj misi koncelebriralo je 12 svećenika uz sudjelovanje 40 vijećnika. Na završetku misoga slavlja, sve prisutne je pozdravio i izrazio dobrodošlicu župnik domaćin susreta, vlč. Tadija Ivoš.

Nakon svete mise uslijedio je radni dio susreta u župnoj vjeronaučnoj dvorani. Radni dio susreta predvodio je mons. Marko Tomić. Nakon kratkog uvoda uslijdila su izvješća sa župa bugojanskog dekanata, koja su prezentirali vijećnici. U Vrhobosanskoj nadbiskupiji je ova godina posvećena laicima, stoga tema susreta je bila „put Vrhbosanske nadbiskupije s laicima“.      

U svojim izvješćima vijećinici su se osvrnuli na 7. broj biltena Sinode Vrhbosanske nadbiskupije. Govora je bilo o aktivnostima laika u župi: ministranti, čitači, župni zborovi, izvanrednim djeliteljima Pričesti, karitativnim udrugama koje djeluju u župama te molitvenim skupinama.

Nakon izvještaja župnih vijećnika, mons. Marko Tomić je govorio o nekim statiskičkim podacima i općenito o vjerskim pitanjima Vrhbosanske nadbiskupije.Svi prisutni su imali priliku izreći svoje mišljenje i stavove vezano za rad Sinode u VII sinodskoj anketi koju su ispunili. Druženje je zatim nastaljeno na zajedničkom ručku koje je prpremio župnik vlč. Tadija Ivoš i vlč. Ilija Ivoš sa svojim župljanima. (vlč. Ivan Ivančević)

Fotografije pogledajte OVDJE